Felnőtt vizsgálatok

-          leggyakrabban hasi ultrahang, amely magában foglalja a hasnyálmirigy, az epehólyag, az epeutak, a máj, a lép, a vesék, a húgyhólyag, a belső női nemi szervek (méh, petefészkek), férfiaknál a prosztata vizsgálatát, áttekintjük a bélrendszert is, melynek az ultrahang nem elsődleges vizsgáló módszere, de értékes információk nyerhetők, első vizsgálatként bélbetegségekben is ajánlott.

Előkészítés a vizsgálathoz szükséges: 6-7 órás éhezést követően közepesen telt húgyhólyaggal kell a vizsgálatot elvégezni. A vizsgálat napján tej, tejtermék, és egyéb gázkeltő, rostos táplálék fogyasztása nem ajánlott, pl. bab, karfiol, körte, szőlő, stb. A beteg a gyógyszereit minden esetben beveheti, víz és tea fogyasztása egész nap lehetséges.

Szomjazni nem kell!

-          nyaki ultrahang vizsgálat, amely magában foglalja a pajzsmirigy, a nyálmirigyek, a nyaki nyirokcsomók, a nyakizomzat vizsgálatát.

-          lágyrész ultrahang vizsgálatok, melyek elsősorban az izmok, a felszinesen elhelyezkedő bőr alatti csomók és a különböző nyirokrégiók (hónalj, lágyék, emlők, here, stb.) vizsgálatát jelentik.

-          ízületi ultrahang vizsgálatok, gyakorlatilag valamennyi ízület vizsgálható, leggyakoribb a térd, váll, csípő, könyök, boka, stb.

-          érvizsgálatok, elsősorban a vénák megbetegedéseinek diagnosztizálására használjuk, felületes és mély vénás thrombosisok, visszér tágulatok és gyulladások, a verőeres (arterias)rendszer vizsgálatában inkább csak tájékozódó jellegű.

-          babamozi, mely 4D-s ultrahang vizsgálat kismamák részére a terhesség 26-27-28-29-30. hetében javasolt, amennyiben egyszeri látvány vizsgálatot terveznek a szülők. Lehetőség van korábbi időpontban is a vizsgálat elvégzésére megbeszélés, egyeztetés alapján.

-          egyéb vizsgálatok is lehetségesek felnőttek részére egyéni megbeszélés alapján.

 

 

Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy korábbi ultrahang vizsgálatok leleteit, illetve egyéb orvosi dokumentációjukat  ajánlott magukkal hozni!

Bejelentkezéskor minden beteggel egyénre szabottan egyeztetek, telefonon a legszükségesebb dolgokat külön megbeszélem. Előnyben részesítem a telefonos megbeszélést, szükség esetén nem zárkózom el  az e-mail-ben történő kapcsolat tartástól sem.